Повеќе од платформа

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Ако било што учиме од моменталната криза, треба да сфатиме дека солидарност е клучен елемент во функционирањето на едно општество. Меѓусебното разбирање и помош, со цел сите да го пребродиме овој ударен бран. Во GetOut, кризата ја видовме како задача и прилика за да направиме се што ни е во моќ да им помогнеме на оние на кои им е најпотребно. Ние тоа го видовме како возврат за нивниот придонес кон општеството, и кон нашето создавање како платформа. Решивме да им помогнеме да малите локални бизниси.

Согледувајќи ја опасноста на ситуацијата за оваа категорија на претпријатија, решивме да ги лансираме програмите на Covoucher-19 и партнерства.

Covoucher-19 е хуманитарна програма лансирана со специфичната цел да ги поддржи малите бизниси со помош на нивната лојална клиентела. Локалите можат да се пријават за соработка во програмата, по што се појавуваат на нашата листа соработници. Нашите корисници можат да купат ваучер од одредена вредност, кој ќе можат да го искористат во целост штом локалот ќе отвори, а приходите во целост одат кон тој локал. 

До сега, програмата ги надмина нашите очекувања.Човековата хуманост навистина може да те изненади понекогаш. Во рок од само неколку недели, GetOut успеа да подигне 6.000 денари во просек за секој локал кој беше дел од програмата. Најголемата донација за локал достигна до 24.000 денари. 

Ние сме многу горди на успехот на оваа програма, и на начинот на кој што можевме да бидеме дел од нечија приказна. Покрај дирекната помош, се надеваме дека со оваа наша акција ќе апелираме до солидарноста на организации поголеми од нас. Оваа е борба која заедно ќе ја победиме. 

За Авторот:

Следете ги најновите трендови во градот

Бидете меѓу првите што ќе дознаат за најинтересните случувања во Скопје

Прочитај повеќе...

Games

Од Лисиче до Волково: Donut Mania

Верувам дека во барем една точка од времето, надлежните во Хром го приметија метежот. Секоја ноќ, во најневообичаените часови, во Хром се ствараше гужва, понекогаш

Games

Што испуштаат дискотеките?

2020 дефинитивно не е годината која сите ја замислувавме. Место на журка со друштво, се најдовме танцувајќи по пижами по дома. Забраната за физички собирања

Games

Delivery Wars

Со затворањето на рестораните, многумина го најдоа решението за носталгијата (како и опстојувањето на омилените ресторани и кафеани) преку доставата на храна. Иако рестораните се

Games

Паднатиот маалски херој

Силното влијание на моменталната криза го раздрма светот, здравствено и економски, нанесувајќи масовна штета. Економската тежина на ситуацијата се осети и во нашето Скопје, каде

Зајакнете го вашето онлајн присуство со наша помош