Каде на „продуктивно кафе“?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on whatsapp

Сите сме се нашле во ситуација да треба да учиме или сработиме нешто некаде надвор од дома. Одиме или во читална, некој парк, на клупа и слично, но често се случува да завршиме и во кафич/бар…
Иако секој си преферира своја атмосфера на учење и не сите можат да се сконцентрираат некаде на друго место освен дома (како и самата јас) , нормално , знае да се случи тоа. Па затоа, дали по своја желба или не ќе се најдете во ситуација да си ги почнете/завршите обврските во „несекојдневна атмосфера“ (да речеме), еве неколку места кои би ви ги препорачала.
Kashmir, Котур, Public Room. Зошто?

Kashmir

Покрај сите собиранки на едно кафе или пиво, тука доаѓам и кога треба да завршам некаква обврска (дали сама или со некого, сеедно). Тогаш најчесто седнувам(е) на вториот кат. Самиот „setting“ на просторот доловува чувство како да седиш во некоја многу лабава vintage дневна со кул музика во позадина. Се чувствувам колку толку по комотно и олабавено во сопствениот стрес.

Котур

Кога сум во расположение да не сум целосно изолирана, но сепак сконцентрирана (нешто во стилот на седам во двор и слушам како сепак има живот околу мене, а не сакам да сум затворена во потполна тишина во соба) одам во Котур, но надворешниот дел. Едноставно кажано, се чувствувам како да сум во пресладок двор со убаво кафе и chill музика што ми помага да се сконцентрирам.

View this post on Instagram

Заедно учиме #tb #coworking #study #ideas

A post shared by Public Room (@public.room) on

Public Room (Јавна Соба)

Е и познато по не само забавни и продуктивни настани, туку и по тоа што многумина одат таму да учат и работат, особено поради креативното направена просторија со нејзината ширина и удобност што ја служи. 10/10.

Поздрав,
Елена

За Авторот:

Следете ги најновите трендови во градот

Бидете меѓу првите што ќе дознаат за најинтересните случувања во Скопје

Прочитај повеќе...

Games

Од Лисиче до Волково: Donut Mania

Верувам дека во барем една точка од времето, надлежните во Хром го приметија метежот. Секоја ноќ, во најневообичаените часови, во Хром се ствараше гужва, понекогаш

Games

Што испуштаат дискотеките?

2020 дефинитивно не е годината која сите ја замислувавме. Место на журка со друштво, се најдовме танцувајќи по пижами по дома. Забраната за физички собирања

Games

Delivery Wars

Со затворањето на рестораните, многумина го најдоа решението за носталгијата (како и опстојувањето на омилените ресторани и кафеани) преку доставата на храна. Иако рестораните се

Games

Повеќе од платформа

Ако било што учиме од моменталната криза, треба да сфатиме дека солидарност е клучен елемент во функционирањето на едно општество. Меѓусебното разбирање и помош, со

Зајакнете го вашето онлајн присуство со наша помош